【實用音樂app】Mehter Marşları|最夯免費app

【實用音樂app】Mehter Marşları|最夯免費app

分享好友

【免費音樂App】Mehter Marşları-APP點子

Mehter, Osmanlı Yeniçeri Askeri Bandosu dünyanın en eski askeri bandolarından birisidir. Farsçadaki "mihter" kelimesinden türemiştir. İslamiyetten önceki Türk devletlerinde, küçük değişikliklerle yer almıştır. Yeniçerilerin olduğu gibi Mehteranın da Piri Hacı Bektaşi Veli olup, her icraattan önce mutlaka Peygamber, Ali ve Hacı Bektaşi Veli adına dua okunması ve marşlarda adlarının zikredilmesi gelenektendir. Üç önemli sembol yer alır; ocak, sancak ve zafer.

Osmanlı mehterinde; zurna, boru, kurrenay ve mehter düdüğü gibi nefesli, üflemeli, kös, davul, nakkare, zil ve çevgân gibi vurmalı ya da çarpmalı çalgılar yer almıştı. Tüm çalgıların sayısı eşit tutulmuş ve bu sayıya dayanarak mehterin kaç katlı olduğu belirlenirdi.

Osmanlılar'da, askerî musukiyi icra eden topluluğa verilen isim. Farsça'da mihter olarak geçen mehter kelimesi, ekber (en büyük), âzam (pek ulu) mânâsında bir ism-i tafdildir. Türkçeye bu kelimenin Arapçalaştırılmış şekillerinden mehter, çoğulu olarak da mehterân yerleşmiştir.

【免費音樂App】Mehter Marşları-APP點子

免費玩Mehter Marşları APP玩免費

免費玩Mehter Marşları App

Mehter Marşları APP LOGO

Mehter Marşları LOGO-APP點子

Mehter Marşları APP QRCode

Mehter Marşları QRCode-APP點子
熱門國家系統支援版本費用APP評分上架日期更新日期
未知Android
Google Play
1.1
App下載
免費
1970-01-012015-04-22
分享app
上一個APP
下一個APP

高評價音樂App推薦

Liquid Soul

With the official Liquid Soul app, the world’s leading psy progressive trance artist is now mobile. get the latest news, music, videos, photos, gigs e …